Růže stolistá

(Rosa centifolia)Ruze_stolista_280x280_1.jpg

 

Z okvětních plátků růže stolisté se získává růžová silice, která obsahuje vonnou složku citronelol a geraniol. Má omamnou sladkou vůni a doporučuje se v kosmetických přípravcích pro pokožku poškozenou, začervenalou a podrážděnou. Zvláště vhodná je pro suchou, zralou a citlivou pleť.     

 

Jedná se o keř vysoký asi 1,5 metrů s ostnitými větvemi. Květy má růžové, hustě plné a vonné. Růže stolistá pochází z Asie a v zahradách se pěstuje již od starověku. Patří mezi okrasné a silně vonící růže. Do Evropy se dostala až v 16. století, kde byla dále pak šlechtěna do množství okrasných kultivarů. Na našem venkově bývala zcela běžná, dokud ji nevytlačily jiné odrůdy.

 

Okvětní plátky růže stolisté se užívají k výrobě růžového oleje, který se vyrábí především v jižní Francii. Celý proces získávání růžové silice je nákladný, proto je také růžový olej velmi ceněný.

 

ARGITAL ve svých kosmetických produktech používá z růže stolisté jak olej, tak extrakt. Nejen  pro jejich příjemně sladkou vůni, ale zejména kvůli zklidňujícím a hydratačním účinkům na pleť a pokožku.  

 

Růže stolistá je obsažena v těchto kosmetických přípravcích ARGITAL:

Obnovující krém s růžovým olejem 

Zesvětlující růžový pleťový olej

Růžový olej za zpevnění dekoltu

Růžová květová voda

Rostlinný mycí a zesvětlující gel

Rozjasňující krém se zeleným jílem „Pelle di Luna“

Scrub a pleťová maska se zeleným jílem

Hypoalergenní pleťové tonikum s violkou

Hypoalergenní scrub a pleťová maska s violkou